torsdag 27 januari 2011

Rottweiler


Utseende

Rottweiler är en medelstor till stor, kraftig hund. Färgen är svart med väl avgränsade tecken i ljusbrun nyans på kinder, nos, halsens undersida, bröst och ben samt över ögonen och undre svansroten. Läpparna är svarta, ögonen är bruna, nosen är svart och öronen är hängande, trekantiga.Färgen kallas för black and tan. Käkarna är kraftiga och breda.
Bröstet är djupt och borde räcka ner till rottweilerns armbågar, vilket ger hunden god lungkapacitet. Ryggen är slät och skall aldrig vara sluttande. Rottweilern är 61-68 cm vid manken för hanhundarna och 56-63 cm för tikarna. Vikten är vanligtvis ca 50 kg för hanhundarna och ca 42 för tikarna.
Pälsen är s.k. dubbelpäls, dvs. den består av täckhår och underull.

Egenskaper och karaktär

Rottweilern utvecklar starka band till sin ägare och har ett stort begär att tillfredsställa ägaren. Rottweilers mår bra av mycket uppmärksamhet från sina ägare och bryr sig om att deras ägare är glada. En rottweiler som har blivit försummad kommer ofta att sträva efter att få sin ägares uppmärksamhet.
Rottweiler är hundar med starkt och stabilt psyke och är en lugn, vänlig och godmodig hundras som är tålmodig med barn, tillgivna och följsamma. De är dock mycket lekfulla djur, vanligtvis upphetsade vid minsta tecken på lek. Rottweilers är snabblärda och lydiga men kräver såväl mental som fysisk stimulans för att må bra.
Rottweilern är av naturen en tyst hund och skäller sällan. Tiken kan dock skälla för att skydda sin lya. Om hunden känner sig hotad tystnar den och stannar upp innan den attackerar, och varnar sällan genom att morra. Det här är ett av rasens karaktärsdrag vilket har gett rasen ryktet av att vara opålitlig. En observant ägare märker dock lätt när hunden känner sig hotad. När Rottweilern skäller är det mest av irritation över andra faktorer (bilalarm eller tutor och andra ljud och störningar).
Hanhunden kan vara dominant mot andra hanhundar, dvs. inte tolerera andra hanar i sin närhet. Tidiga möten med många människor, djur och situationer är viktigt för att lära hunden att hantera okända situationer.


torsdag 20 januari 2011


American Pit Bull Terrier är en utmärkt vakthund. De kan användas som attackerar hundar och har möjlighet att skydda ägare och egendom.
American Pit Bull Terrier har använts som kamphund. Hundkamparanvänds för underhållning och innehåll, och kan generera inkomster för de berörda. Det är förbudet mot striderna hundar i de flesta länder i världen.
American Pit Bull Terrier har sitt ursprung från Förenta staterna.
American Pit Bull Terrier är en väldigt klok hund. Mental stimulans är viktigt för välfärd.
American Pit Bull Terrier är inte omfattande utbildning, och du behöver inte ha hund upplevelse att få En hund av denna hund. American Pit Bull Terrier är en känslig hund och det är därför lätt lydnad utbildning. Dessa hundar har medium med energi och överskott till andra raser.
Hundarna är i allmänhet väldigt behaglig och inte alls aggressiv eller reserverad mot okända personer. Hundarna är mycket aggressiv mot andra hundar. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt.
Den skäller relativt lite. Extrem kyla är inte något för dessa hundar. Detta är mycket lekfull hund. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen. Hundar av denna hund kan ha svårt att stanna flera timmar ensam hemma.